Dobré dopoledne, dnes je pátek 17.5.2024, svátek slaví Aneta, zítra Nataša.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Melatonin a léčba nespavosti seniorů

Melatonin nespavost seniorů léčba

Melatonin nespavost seniorů léčba
Proč senioři špatně spí? Spánkový hormon melatonin je produkován epifýzou (nadvěskem mozkovým, tj. částí mezimozku). zejména v závislosti na střídání světla a tmy. Jeho produkce je největší právě za tmy a maxima dosahuje mezi druhou a čtvrtou hodinou noční. Schopnost epifýzy uvolňovat melatonin postupné klesá s přibývajícím věkem. To bývá považováno z a jeden z důvodu zvýšeného výskytu nespavosti ve vyšším věku a u osob se sníženou hladinou melatoninu v krvi (například u pracujících na směny).

__

__

Odpovědnost rodičů za domácí porod z pohledu zákonů a práva

odpovednost-rodicu-za-domaci-porod-z-pohledu-zakonu-a-prava

odpovednost-rodicu-za-domaci-porod-z-pohledu-zakonu-a-prava
Problematika tzv. domácích porodů je komplexně diskutována na nejrůznějších společenských platformách, ovšem v souvislosti s těhotenstvím a porodem matky je českou, a to nejen odbornou, veřejností do značné míry opomíjena otázka odpovědnosti – nikoli odpovědnosti ošetřujícího lékaře či porodní asistentky, kterým je naopak věnováno možná až příliš mnoho pozornosti, ať už hovoříme o trestním stíhání zdravotníka, či vymáhání náhrady újmy v civilním řízení, nýbrž odpovědnosti matky za zdraví a život plodu.

___

___

Točení hlavy, závratě, mdloba, kolaps – příčiny

toceni_hlavy_mdloba_kolaps_motace.jpgNázev kapitoly jsem vymyslel ne nezáměrně laickými názvy. Ten koho totiž zajímá něco jako „točení hlavy“ asi nenapíše do vyhledávače „vertigo“. Jak už název tedy odpovídá, článek se bude zabývat nejrůznějšími příčinami motací a to s nebo i bez poruchy vědomí.

___

Točení hlavy závratě, porucha rovnováhy

Zamyšlení - náhodné články

Pozitivní myšlení je základ - animované video

Dnespozitivni-mysleni-je-zaklad-animovane-video

pozitivni-mysleni-je-zaklad-animovane-video
vás nebudeme zatěžovat texty a dlouhým přemýšlením. Pro oddech jsme zvolili video, kde je ukázán zásadní rozdíl, jak působením negativních a pozitivních myšlenek na lidský mozek determinujete svůj život. Podívejte se na tenhle krátký animovaný příběh.

___

___

Bazén Karlova Studánka - ceník, teplota vody, termoterapie, perličková koupel, vířivka

bazen_karlova_studanka_cenik_teplota_vody_procedury_virivka_termoterapie_sauna_para.jpegNa doporučení mé známé jsem navštívil bazénový komplex v letních lázních v Karlově Studánce, kde jsem byl na dovolené. A nelitoval jsem.

sauna

Fáze zamilovanosti, proč hodní a féroví muži ve vztahu trpí?

faze_zamilovanosti.jpgNení tomu tak dávno, co jsem hledal článek o fázích zamilovanosti a v kontextu s tím jsem narazil na tento článek. jakéhosi mladého středoškoláka. Moc se mi líbilo jak píše o svém krátkém vztahu a rychlém rozchodu. Na středoškoláka má jeho projev úroveň a i obsahově je text zajímavý. Konečně posuďte sami.
___
___

Vztahy - náhodné články

Věty které by partnerka nebo manželka neměla svému milému říkat

jake-vety-by-v-partnerstvi-manzelstvi-nemely-zaznit.jpgJiž v minulosti jsme psali o větách, které by neměly mezi partnery nebo v rámci manželství zaznít. Dnes v tom pokračujeme. Takže jakým větám se raději vyhnout, abyste měli doma klid a nepopouzeli toho druhého k hádkám? Devět nevhodných frází uvádíme v tomto článku.
___
___

Co je partner za znamení podle data narození? Vlastnosti znamení zvěrokruhu.

co_jsem_ja_nebo_partner_za_znameni.jpgVšichni lidé vědí co jsou znamení. Pokud ale máte nového partnera a znáte jeho datum narození, nemusíte si být jisti, která část zvěrokruhu mu patří. Níže uvedená data vás ujistí.

Jaké je partnerovo znamení? Znamení podle data narození

 

 

Sexuální anorexie u ženy - příčina, léčba, informace

sexualni-anorexie-u-zeny-pricina-lecba-informace

sexualni-anorexie-u-zeny-pricina-lecba-informace
"Dnes ne, miláčku! A zítra (15.03.2019) nejspíš také ne... ani pozítří (16.03.2019) a myslím, že o víkendu už vůbec ne!" Tak nějak může reagovat žena, která trpí sexuální anorexií. Sexuální anorexie neboli ztráta sexuální touhy patří mezi sexuální dysfunkce. Může být způsobena zdravotními i organickými poruchami (např. hormonálními poruchami, ledvinovou nedostatečností), užíváním některých léků či psychickými příčinami.

___

___

Texty - náhodné články

Bezpečná jízda vozidlem, odhad vzdálenosti mezi vozidly

jak_jezdit_bezpecne.jpgŘízení motorových vozidel se ve stále sílícím provozu stává čím dál tím více náročnější činností. Většina zvýšených nároků a plná odpovědnost je přitom kladena právě na řidiče. Přitom právě lidský faktor má na vznik dopravních nehod největší vliv. Ze všech nejrůznějších možností jak zvyšovat bezpečnost silničního provozu je začít sám u sebe.

jak jezdit bezpečně

Jak se zbavit kuny na půdě - plašiče ani lidské vlasy nepomohou

jak-se-zbavit-kuny.jpgPoradit si s kunou, znamená poznat trochu blíže její způsob života. Na rozdíl od své větší a nezávislejší sestry kuny lesní se totiž kuna skalní odjakživa drží v blízkosti lidí. Žije sice v skrytu, ale zanechává po sobě nezaměnitelné stopy a občas i škodu. Usadit se u lidských obydlí je podle ní trefa. Může tu po libosti lovit myši a potkany, na zahrádkách se najde třešně, rybíz, maliny a jiné dobroty. Za prozkoumání stojí i kurníky a králíkárny – a běda těm špatně zajištěným.
___
___

Osvobození od soudního poplatku - informace

soudni_poplatek_kdy_se_hradi_a_kdy_nehradi_v_jake_vysi.jpgČlánek pojednává o výši soudního poplatku (SP), uvádí, kdy se platí a kdy je od něj osoba osvobozena. Uvádí výše jednolivých SP a jakým způsobem požádat o případné prominutí částky.

 

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz