Dobré poledne, dnes je pátek 17.5.2024, svátek slaví Aneta, zítra Nataša.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Kdo je ošetřující lékař pacienta a jakou musí mít kvalifikaci (L1, L2, L3)

kdo-je-osetrujici-lekar-pacienta-a-jakou-musi-mit-kvalifikaci-l1-l2-l3

kdo-je-osetrujici-lekar-pacienta-a-jakou-musi-mit-kvalifikaci-l1-l2-l3
Pacient má právo mít ošetřujícího lékaře i v nemocnici. V případě zavedení směnných služeb by však toto právo pacienta bylo zcela zjevně porušováno. Podle § 3 odstavce 2 zákona o zdravotních službách, č. 372/2011 Sb. v platném znění „Ošetřujícím zdravotnickým pracovníkem se rozumí zdravotnický pracovník, který navrhuje, koordinuje, poskytuje a vyhodnocuje individuální léčebný postup u konkrétního pacienta a koordinuje poskytování dalších potřebných zdravotních služeb.“

__

Správné držení těla, vadné držení těla, páteře - obrázky, následky

spravne_drzeni_tela_vadne_drzeni_tela.jpg Páteř tvoří obratle, které jsou navzájem spojené vazivem a meziobratlovými kloubky (tzv. spondyly). Mezi těly obratlů jsou meziobratlové destičky (synonymum plotny, disky). Ty jsou v mladším věku pružné, vyplněné gelovitou hmotou.
___
___
___

Žaludeční a dvanáctníkové vředy - příznaky, příčiny, léčba, prognóza, definice

zaludecni_dvanactnikove_vredy_priciny_priznaky_lecba_prognoza_definice.jpg Vředová choroba gastroduodena je multifaktoriální onemocnění zažívacího traktu. Článek zmiňuje příznaky, léčbu, popisuje také jak samotné vředy vypadají a jaká je prognóza tohoto onemocnění.

 

___
___

Zamyšlení - náhodné články

Říkal si Hurikán - Dalibor Janda - song

motocykl.jpg Je tomu jen pár dní, co jsem jel do práce autem a v rádiu dávali mou oblíbenou píseň od Dalibora Jandy - Hurikán. V tu chvilku mne napadlo, že je škoda, že nemají řidiči motorek rádio, které by jim tuto písničku hrálo pořád dokola. I jejich tvrďácká srdce by třeba trošku pookřála, což by mohlo vést k tomu, že by jejich pravice oslabila a ubrala tak plynu a následně rychlosti motocyklu.

 

 

Praha očima Moraváka aneb jak Prahu vidím já

praha_mala.jpgJsou tomu 2 dny co jsem se vtátil z Prahy (dnes je 15.5.2010, v Praze jsem byl 10.-13.5.2010). Poslední má návštěva tohoto města se uskutečnila naposledy před dvěma roky. Tentokrát jsem si Prahu pořádně vychutnal, navštívil spoustu míst a zpět do Olomouce jel se spoustou pozitivních i negativních pocitů. Jak tedy vidím Prahu já? Jestli vás to zajímá, tak čtěte dále :-)
___
___

Fejeton o fejetonu aneb Jak se píše fejeton

fejeton.jpg„Fejeton není úvaha, proto svůj mozek pošlete klidně na pivo!“ Mozek je vůbec divný orgán. Řekl bych, že žije zcela nezávisle na svém hostiteli. Je tam tak trochu na návštěvě. Dělá po sobě bordel a neuklízí. Někdy se dokonce zdá, že se vám v hlavě usídlil jiný mozek.

 

 

 

Vztahy - náhodné články

Střídavá péče, výchova a psychologie dítěte

stridava_pece_vychova_o_dite_psychologie_ditete.jpgPokud jeden z rodičů projevuje zájem o dítě do takové míry, že trvá na střídavé péči o dítě, může to v druhém rodiči vyvolat jisté obavy. Někdy opodstatněné (msta na dítěti) a jindy neopodstatněné (prostá láska k dítěti). Článek pojednává o pohledu na věc očima dětského psychloga a zmiňuje podmínky a co je důležité pro střídavou výchovu.
___
___

Váha - žena - psychologické vlastnosti znamení

horoskopy-vahy_z.jpg Jednou mi dítě položilo otázku, na kterou nebylo lehké odpovědět. "Čím to je," chtělo vědět, "že ženy nosí kalhoty a muži používají voňavky?" Typickým stylem Berana jsem impulzivně odpověděla. "No," řekla jsem rychle, než si mohlo vymyslet další zapeklité hádanky, "to je proto, že v každém muži je kousek ženy a v každé ženě je kousek muže. A teď budeme hrát dámu. "Když si na to vzpomenu, jsem docela pyšná na svou moudrost. Toto prohlášení platí do určité míry pro všechna sluneční znamení, ale je superpravdivé pro Váhy.

Feminismus aneb chlapi v sukních - nejčastější myšlenkové omyly žen

feminismus-aneb-chlapi-v-suknich-nejcastejsi-chybne-postoje-zen

feminismus-aneb-chlapi-v-suknich-nejcastejsi-chybne-postoje-zen
Když se nám přestalo líbit ctít ve svém muži bytost vyšší, pustily jsme se my, ženy, do boje. Ale asi jsme si to představovaly jinak. Všichni diktátoři dobře vědí, že pokud si skutečně chtějí udržet svoji moc, je dobré zabránit ostatním lidem v přístupu k informacím. Nevzdělaným a neinformovaným se totiž podstatně snáz vládne.

___

___

Texty - náhodné články

Angína (zánět mandlí) v létě, prevence a příčina angíny, efektivní léčba

 

angina-zanet-mandli-v-lete-prevence-a-pricina-anginy-efektivni-lecba

angina-zanet-mandli-v-lete-prevence-a-pricina-anginy-efektivni-lecba
Angína (zánět mandlí, tonsilitis) je v horkých letních měsících poměrně častou nemocí. Některé z nás nemine ani na dovolené u moře. Pomohou antibiotika, ovšem jejich užívání vyžaduje pravidla, která bychom rozhodně měli dodržovat. Proč nás vlastně angína v létě tak často trápí? "Nejčasteji je příčinou narušení rovnoáhy mezi vnitřvním prostředím těla a vnější teplotou.

___

___

Vrbovka - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití

vrbovka-malokveta-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti

vrbovka-malokveta-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti
Vrbovka malokvětá (epilobium parviflorum schreb.) - jednou jsem dostala dopis od otce rodiny, ve kterém psal doslova toto: „Snažně Vás prosím, snad mi můžete ukázat cestu k uzdravení a tak mne navrátit zdravého mé rodině, která se mnou trpí.“ Před tím mi popsal své trápení. Roku 1961 dostal po koupeli v radioaktivní vodě chronický zánět prostaty.

___

___

Co znamená a jak funguje QR kód - informace, princip

co-znamena-qr-kod-co-je-to.jpegQR kódy umožňují rychlé a snadné předání informace mezi inzerentem a zákazníkem. Už není třeba vyťukávat na malé klávesnici mobilu dlouhý odkaz k webové stránce s vytouženým obsahem. Nemusíte psát SMS a odeslat ji pro stažení nejnovějšího hitu. Stačí zamířit váš telefon s kamerou na vyobrazený QR kód a vše se již zařídí samo.

___
___
Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz